דיכאון,מתקרב ליהדות אך עדיין אבוד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/11/18 13:05 י בכסלו התשעט

שאלה

בתהליכי התקרבות ליהדות,בעקבות משבר שקרה לי לפניי כיותר מחודש אני כרגע בשפל המדרגה מבחינה נפשית שגרם לי להתחיל לחקור הרבה על האמת והיהדות,ראיתי את כל תורה ומדע,התחלתי קצת להשתכנע

ביום שישי אחד בבוקר הלכתי לקברי צדיקים ואמרתי הרבה תהילים ותפילות,חושב שעמדתי מעל לשעתיים זעקתי מאין יבוא עזרי ואמרתי את כל הפרק הראשון של התהילים,עוד תפילות ותהילים נוספים

אחרי כל המאמצים גם שעשיתי,אני לא יודע אם ה׳ באמת איתי,אני מרגיש כל הזמן שאני מתפלל ללא תשובה וישועות,כלכך הרבה פעמים התבודדות,תפילות,אני נולדתי כדתי,לא סתם זרקתי את הכל ועזבתי את הדת,אני מרגיש ננטש שנלחם להתקרב למשהו שמפנה לי את הגב באיזשהו מקום? או מעניש אותי בייסורים כלכך גדולים לנפש

ומתוך התהליך הנ״ל חזרתי לשמור שבת,קובע עתים לתורה,רואה מלא הרצאות וממשיך לחקור ממשיך ביזע

אבל שה׳ יסלח לי אני עדיין לא רוצה לחיות ואני רואה במוות כפרס,כי הנפש שלי עובר עיוניים קשים מאז המשבר וכן שיתפתי אנשים במשבר,זה לא הפתרון..

ואני גם לא רואה פתרון ומוצא לו.

מה עכשיו גם שחזרתי ליהדות (בהדרגה כמובן עד כמה שאני יכול) ישלי פלאשבקים מהתקופה שהייתי דתי,בחיי אומללות ודיכאון

ומה שונה עכשיו,עדיין אומלל,מיואש ומדוכא ושבור בלי מוטיבציה ורצון לחיות

רציתי להתייעץ,מה עושים במצבי?

אני כבר לא יודע מה לעשות,אני די אבוד

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני מאוד מתפעל מהעוצמה הגדולה שלך.אשרייך!! יש לך כוחות אדירים ויש בך עוצמות גדולות . תמשיך קדימה במלא הכוח!!

כדאי לך להתייעץ עם דמות חינוכית שאתה מכיר בסביבת מגוריך והוא יכוון אותך בדרך העולה.

באופן כללי רק אומר לך שהקב"ה ברא את העולם בצורה כזו שיש בחירה חופשית לאדם. כפי שכתוב בדברים פרק ל

הַעִדֹ֨תִי בָכֶ֣ם הַיּוֹם֘ אֶת־הַשָּׁמַ֣יִם וְאֶת־הָאָרֶץ֒ הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּֽחַיִּ֔ים לְמַ֥עַן תִּחְיֶ֖ה אַתָּ֥ה וְזַרְעֶֽךָ:

(כ) לְאַֽהֲבָה֙ אֶת־יְקֹוָ֣ק אֱלֹהֶ֔יךָ לִשְׁמֹ֥עַ בְּקֹל֖וֹ וּלְדָבְקָה־ב֑וֹ כִּ֣י ה֤וּא חַיֶּ֙יךָ֙ וְאֹ֣רֶךְ יָמֶ֔יךָ לָשֶׁ֣בֶת עַל־ הָאֲדָמָ֗ה אֲשֶׁר֩ נִשְׁבַּ֨ע יְקֹוָ֧ק לַאֲבֹתֶ֛יךָ לְאַבְרָהָ֛ם לְיִצְחָ֥ק וּֽלְיַעֲקֹ֖ב לָתֵ֥ת לָהֶֽם: "

אי אפשר להתחמק אלא יש לבחור דרך ולהתמיד בה עד אשר תראה שאתה שמח בחלקיך.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.