דייטים - והמראה החיצוני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/05/20 14:29 ג בסיון התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב, מה שלומך?

רציתי לשאול שאלה..

אני נפגשת עם מישהו כבר כמעט 4 חודשים(אבל באמצע יש גם את הקורונה אז אפשר לומר שנפגשנו קצת יחסית לזמן אבל הקשר הטלפוני היה מתקדם) טוב לנו, כיף לנו, הוא בחור טוב מבית טוב , עובד על המידות ,

יש משהו שמההתחלה היה קצת מעורפל אצלי.. וזה המראה, הוא לא מכוער בעיני אבל יש רגעים שאני כן נהנית להסתכל עליו ולא מפריע לי היופי ויש רגעים שממש לא ודי מההתחלה שמתי לב לזה שהיופי מבחינתי לא סגור אבל אני ממש כזאת שככל שהזמן עובר אז האופי ממש משפיע על היופי.ואפילו לא רק בטייטים גם בכללי עם אנשים, ואני חושבת שזה גם טבעי

. וכן היו רגעים שאהבתי אבל עדיין זה לא סגור בכלל וזה קצת מבאס המון פעמים, וזה נשמע ילדותי או לא בוגר אבל זה.פשוט קיים.

ואני מאמינה שזה גם כי יש דברים קטנים שלא סגורים.

אבל רוב מה שתוקע אותי זה דברים חיצוניים למרות שאף.פעם לא חשבתי שזאת תיהיה ההתלבטות שלי וזה עוד יותר מתסכל אותי..

חייבת לומר שהיה לי קשר לפני גם של הרבה זמן והבעיה היתה גם קשורה לאותם דברים אבל איתו לא היתה לי כימיה ולא תקשורת טובה בכלל וזה קשר שונה לחלוטין (הקשר הקיים הרבה יותר טוב מחפשים לעשות טוב אחד לשני ונעים ומכיל וכיףף וקליל וזורם) אבל זה תקוע על אותו דבר.

אשמח לדעת מה הרב חושב .

תודה , מוריה:)

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתזכי להקים בית שמח, נאמן וקדוש בישראל.

מה אני מציע לעשות במצב זה ?

להיפגש בראש ובראשונה עם...עצמך.

זה לא מבאס. זה לא שטותי. וגם לא ילדותי.

זה חיוני.

כי את צריכה להכיר את עצמך, ולשאול את עצמך מה יכולתך מול התחושות האלה.

עד כמה המראה החיצוני משמעותי כל כך לגבייך ?

עד כמה את יכולה ׳לדבר עם עצמך׳, ולשנות את עצמך.

ואם אחרי הפגישה את תהיי באותו מקום, והנושא הוא חיוני לגבייך, כי את מכירה את עצמך היטב, והרצון להינשא לבחור מתאים אינו יכול להתגבר על הכאב הזה – אל תכניסי את עצמך למקומות ללא מוצא, שבהם את עלולה לחיות בתחושה מתמדת של החמצה.

ולכיוון ההפוך, אם חשוב לך מספיק להינשא לבחור טוב גם אם הנושא החיצוני כואב מעט, ואת מסוגלת לבנות עימו את החיים גם כשלא הכל מושלם – אל תחמיצי, שהלוא אף אחד לא יודע מה יהיה בהמשך.

אנחנו עומדים בפני החלטות רבות בחיים מסוג זה, ויש לנו יכולת ללכת בדרך אחת בלבד מול שלל האפשרויות, ולעולם גם לא נדע מה היה קורה אם היינו בוחרים בדרך אחרת.

אלה החיים.

ובשל כך אנחנו מסתכנים סיכונים מסוימים, מבוקרים, אף שאין אנו יודעים בוודאות מה יתחולל בהם.

כל טוב ושמחה גדולה