דיבור

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 31/03/20 12:32 ו בניסן התשפ

שאלה

שלום.

אומרים : 1. שהחיים והמוות בידי הלשון . האם גם כשכותבים משהו למילה הכתובה יש גם השפעה כזו, כשל מילה של דיבור ?

2.האם לדיבור יש השפעה כמו שאומרים רק כשנשמע קולו של האדם , או האם גם כשאומרים בלב ומזיזים את השפתיים, יש לזה אותה ההשפעה ?

אם אפשר לקבל תשובה ברורה .

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום רב.

בפתגם לא מדובר על משהו מיסטי אלא על ההשפעה שיש לזה. ולכן גם כתיבה. אבל מחשבה או הזזת שפתיים בלי קול, לא.

בפסוק במשלי (שם כתוב הפוך "מות וחיים ביד הלשון") ייתכן שהכוונה קצת שונה.

בברכה

אפי קיציס