דיבור אסור בשבת

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 16/09/18 17:40 ז בתשרי התשעט

שאלה

האם מותר לומר בשבת מחר אני הולך לעיר פלונית ,או שיש איסור כי אסור בשבת לעבור 70 אמה מהגבול?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

מותר לדבר על פעולות במהלך השבת כל זמן שניתן לעשותן בשבת עצמה. לכן, הליכה בשבת לעיר פלונית יכולה להיאמר כיוון שע"י עירובי תחומין ניתן לאפשר, כפי שעשו לשליח עם השעיר המשתלח ביוה"כ כפי המתואר במשנה ביומא פרק ו: "...עשר סוכות מירושלים ועד צוק, תשעים ריס, שבעה ומחצה לכל מיל: על כל סוכה וסוכה אומרים לו "הרי מזון והרי מים", ומלוין אותו מסוכה לסוכה..."

עם זאת, משום קדושת השבת, יש לשוחח רק על עניני מצווה ותוכן ערכי, ולא לתכנן תוכניות למעשי חול.

שנה טובה

יוגב כהן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן