דחוף! - מותר להרוויח כסף באינטרנט ביום שבת ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/20 17:30 יז בטבת התשפ

שאלה

היי, הרווח שלי מתבצע על פי שיטת שיווק שותפים -

אני בעצם שולח דרך אימיליים קישור ללינק לאתר אינטרנט של מוצר כלשהו שברגע

שאחד הלקוחות פותח את הלינק ועושה רכישה למוצר אני בעצם מקבל עמלה.

--אני לא שולח אימיליים בשבת--

- אם אחד הלקוחות נכנס בעצם ביום שישי בבוקר (שזה מותר )

והחליט שהוא כרגע לא רוצה לרכוש כי הכרטיס לא עליו סתם לדוגמא..

אז הוא השאיר את האתר אינטרנט פתוח ועשה את הרכישה בשיש בערב..

שאלתי - אם זה בסדר שהבאתי את הלקוח ביום שישי בבוקר במטרה לעשות את

הקנייה אבל הוא החליט שהוא רוצה לקנות בערב מכיוון שאינו שומר שבת ?

דחוף לי שיענו לי בבקשה, כי עצרתי את כל העבודה שלי כי אני לא חושב שזה בסדר...

בכל מקרה תודה רבה :)

תשובה

שלום וברכה

אתה צודק שאין להתפרנס מרווח שהושג בשבת.

ברם, אתה עצמך כתבת שהוא פתח את הלינק ביום חול, ומכאן ואילך האחריות אינה שלך, וזה לא נחשב כהתפרנסות מחילול שבת.

כל טוב