דברים שעושים לי רע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/06/19 12:37 יח בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב,

בתקופה האחרונה.. אני מרגישה כאלו אני נהיית יותר מבוגרת.. אני חיה בסביבה די רעה מבחינת לשון הרע והכל.. אבל אני משתדלת לא לדבר לשון הרע בכלל.. אני מנסה להיות הכי טובה שאפשר אבל.. בסביבה שלי זה מאוד קשה.. כי זה מוזר לאחרים לראות אותי ככה והם מנצלים את זה ויורדים עליי.. פוגעים בי.. ועכשיו שהם רואים שאני בתקופה האחרונה פחות מעניינת אותם הם מתעלמים ממני.. לא מדברים איתי.. הולכים בלעדיי.. וכמעט כל שיחה הופכת לריב

אני כן מנסה להראות להם שזה כואב לי ההתנהגות שלהם בכך שאני קצת.. עוקצת.. בדיבור שלי מה שכנראה גורם להם לריב איתי

אבל אני מרגישה "גלגל שלישי" ואני מרגישה שמתרחקים ממני ולא רוצים אותי.. חלק אפילו קוראים לי מוזרה.. וזה גורם לי לבכות ולהפגע.. אפילו עכשיו תוך כדי שאני כותבת את זה.. אני בוכה, אני מתפללת יומיים בשבוע על הבעיה הזאת.. ויודעת שהכל לטובה.. אבל הכל נראה כל כך.. לא אפשרי.. ואני לא יודעת כבר מה לחשוב..

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את עושה שינוי חשוב ונכון. אבל את עושה את השינוי בצעדים גדולים מדי: "מוזר לאחרים לראות אותי ככה..."

שינוי דורש תהליך, הדרגה. צריך לעשות את השינוי בצעדים קטנים, לאט לאט. כך השינוי מתבסס ומתחזק, גם אצלך וגם בסביבה שלך.

השינוי הקיצוני גם מכשיל אותך. את משתדלת למעט ברכילות ולשון הרע - אבל את נופלת לדיבורים שפוגעים באחרים: "אני קצת עוקצת"...

המסקנה היא לא למהר מדי ברצון שלך: "להיות הכי טובה שאפשר". אל תהיי "הכי טובה". תהיי רק 'קצת יותר טובה'. בתהליך הדרגתי. כל פעם, רק טיפה יותר טובה, בדרך שלא תרחיק אותך מהחברה שלך, ולא תגרום להם לא לדבר אתך. כל חודש תקחי על עצמך משהו אחד קטן. משהו שהם לא ירגישו. כך במשך שנה ועוד שנה ועוד... את תשתני לטובה כמו שאת רוצה, אבל הם לא ירגישו את השינויים, לכן ימשיכו לקבל אותך בשמחה כחלק מכולם.