דברים שאין להם שיעור

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 26/12/19 11:21 כח בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

אלו דברים שאדם אוכל פרותיהם בעולם הזה.. עיון תפילה ותלמוד תורה כנגד כולם..

ואלו דברים שאין להם שיעור הפאה והביכורים והראיון.

אפשר הסבר לשני המשפטים הללו?

ומדוע בסידור זה מופיע בעטיפת טלית ולא גם לנשים כל הדברים שאין להם שיעור? רק בעיון ראיתי את זה..

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

ישנם מצוות ומעשים טובים, שאדם מקבל שכר עליהם מעט בעולם הזה, אך "הקרן", השכר העיקרי עליהם מובטח להם לעולם הבא.

דברים שאין להם "שיעור", הכוונה לדברים שאין להם מידה וכמות כמה אני חייב לתת/ לעשות, כדי לקיים את המצווה הזאת מהתורה.

לגבי משנה זו, יש נוסחים שונים היכן אומרים אותה. בכל אופן, גם נשים בוודאי יכולות לומר משנה זו, ואין שום קשר בין משנה זו למצוות ציצית.

ברכה והצלחה