גרים וישראל

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 10/04/19 09:36 ה בניסן התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי קודם כל להגיד שהתשובות שלך לשאלות שקראתי הן מאוד ברורות ומובנות אז תודה קודם כל!

לשאלתי, אני גיורת וקראתי איפה שהוא שגר הוא לא מיוחס כמו יהודי מלידה. (לפני הגיור הייתי מה שנקרא "זרע ישראל" שזה להבנתי ילד לאב יהודי ואם לא יהודייה) בכל מקרה האם זה נכון שגרים לא שווים ליהודים שנולדו יהודים? האם זה בעצם אומר שאני והנשמה שלי פחותות ולא שוות כמו של יהודי מלידה? והאם זה אומר שאף פעם לא באמת אחשב כחלק מעם ישראל? רק המחשבה על זה מעציבה אותי מאוד ומכאיבה.

תודה מראש על התשובה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

ראשית ,

עברת גיור כהלכה, ולכן את יהודייה לכל דבר !

איני יודע מה קראת , אך אני משער שהטקסט עסק בנושא ייחוס לנישואין ( עם מי הכי כדאי להתחתן ).

היום עניין הייחוס הוא כבר לא גורם משפיע לשידוכים בציבור הכללי והדתי לאומי. ולכן אין לך פחיתות מול אף אחד .

אני מברך אותך שתעלי מעלה מעלה ובזרע של קיימא ברוח ישראל סבא.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן