גרושים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/09/19 09:18 יא באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לנו חבר ,שיצא עם משהיא ,נפרדו חזרו לה יש ילד אחד כבן 14 , הוא רווק ללא ילדים.

החליטו להתחתן לפני פחות משנה .חברים הזהירו אותו ממנה שהיא לא אמינה אפילו אמא שלה אמרה לו שהיא לא היא לא בשבילו אבל הוא הלך כנגד כולם ״ היא השתנתה״

יש לציין שהם התחתנו בחו״ל בחתונה יהודית אך לא רשומים בארץ שהם נשואים .(משהו עם הרב שחיתן אותם)

עכשיו פחות משנה שהם נשואים כבר חבריו לא יכלו לשתוק והראו לו תמונות שלה עם בחורים שהיא הייתה איתם בזמן שהם היו נשואים ואפילו תמונה עכשיו שקרתה בסוף שבוע האחרון .

הוא ישר הלך לרב שהוא רוצה להתגרש הרב אמר אין בעיה אבל היא צריכה לצאת מהבית

עכשיו היא לא מוכנה לצאת מהבית ולא מוכנה לתת גט עד שיביא לה כסף או את הבית .

מה עושים במצב כזה שהנואפת פשוט לא נותנת לו גט ודורשת כסף ? וחברה טובה שלה אמרה שהיא לא תתן לו גט עד שלא תיקח את כל הונו . יש פיתרון לזה ?

תשובה

שלום

נדמה לי שגם אם הם לא רשומים כנשואים במשרד הפנים, בית הדין יידרש לגירושין שלהם (אם אכן נישאו לפי ההלכה), ואם הוא יפתח תביעת גירושין בבית הדין, בסופו של דבר אפשר להגיע למצב שבו בית הדין מפעיל עליה סנקציות על פי החוק, בתור סרבנית גט.

אבל צריך לדעת שהדברים הללו יכולים גם לקחת זמן, וצריך גם לדעת שבתהליכים כאלו, כמו שכבר קורה לפי מה שאת מתארת, יכולים להופיע עוד הרבה דברים מכוערים, כמו תלונות שווא, ועוד כל מיני דברים כגון אלו.

בכל אופן לפי הידוע לי הוא צריך לפנות לבית הדיון הרבני לפתוח תביעת גירושין.

כל טוב ובשורות טובות