גרביונים בבית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/07/20 11:06 כ בתמוז התשפ

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

לאחר וויכוח עם דודה שלי יש לי שאלה, מחוץ לבית אני תמיד עם גרביונים ,אבל האם יש חובה לגרוב גרביונים בתוך הבית מתוך הטענה שזה שומר על צניעות מפני בני הבית או מאורח לא צפוי שפתאום הגיע?

ושאלה נוספת,עכשיו בתקופת הקיץ הרבה בנות הולכות עם נעל שבה העקב חשופה, האם זה מותר? כמובן עם גרביון בלבד שמכסה את הקרסול

תשובה

שלום

א. לשאול את אבא ואמא. התורה מגיעה מהם, ממסורת ההלכה שקיבלו מהוריהם ורבותיהם.

ככלל- אם אמא נוהגת כדעה שיש לכסות עד הקרסול, אזי עלייך לנהוג כך גם ליד האחים.

אם אמא נוהגת כשיטה שמותר לגלות את השוק עד מתחת הברך, והגרביון הוא לחומרא בלבד, אזי מותר בבית להוריד. ברשות אמא.

ב. מותר.

אשרייך שהצניעות חשובה לך.

כל טוב