גן עדן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/19 18:22 כג בכסלו התשפ

שאלה

שלום. מה נשמע? יש לי שאלה לגביי הגן עדן. יצאה לי השבת לדבר עם חברה שלי בנושא הזה וזה כל כך ישב לי בראש שרציתי פשוט לחפש תשובה. מה זה גן עדן? בספר בראשית כתוב שהגן עדן נמצא בין 4 נהרות. גיחון, חדקל וכו'. למה ה' התכוון? האם זה אומר שהעולם הבא נמצא פה בעולם? וכשאדם אכל מעץ דעת. מזה הפרי הזה? למה לא דווקא מעץ חיים. תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

המושג 'גן עדן' מבקש ללמד אותנו שיש אפשרות לחיות ללא סבל וללא דאגה - רק באושר ושמחה.

בשאלה היכן מצוי גן עדן? יש דעות שונות.

יש אומרים שהוא יתקיים בעולם שלנו בעתיד.

יש אומרים שזו מציאות רוחנית של נשמות הצדיקים לאחר המוות.

יש אומרים שאנשים צדיקים יכולים באמונתם לחוש את עומק הטוב האלוקי גם במציאות שיש בה סבל וייסורים.

לאכילה 'מעץ הדעת' יש פרושים רבים מאוד. המכנה המשותף בין כולם שמדובר במעשים או במחשבות שגורמות לאדם לאבד את האושר שיש בגן עדן - זה הפירוש לכך שהאכילה מעץ הדעת גרמה לגירוש האדם מגן עדן.