גמר מלאכה

חדשות כיפה רבני כושרות 08/05/20 13:54 יד באייר התשפ

שאלה

שלום הרב

אדם שעובד בקטיף של פירות, מותר לו לאכול מהם (באישור כמובן) לאחר שאספו אותם לכלי או שזה נחשב גמר מלאכה וצריך להפריש מהם תרומות ומעשרות? (אני חושב שלאחר מכן שוטפים את הפירות וממיינים אותם).

תשובה

שלום וברכה

כל עוד לא סיימו את איסוף הפירות באותו היום - לא נגמרה מלאכתם של הפירות, ולכן מותר לאכול מהם. לאחר סיום איסוף הפירות הדין תלוי באופי הפעולות הבאות שנדרשות לבצע בפירות לפני מכירתם ועד כמה הן משמעותיות, בנוסף יש שתלו את הדין בבעלות של בית האריזה ועוד, ועל כן יש להמנע מלאכול מהפירות בלא לעשר לאחר סיום העבודה בשדה.

בברכה

יצחק דביר