גמרא בכתובות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/08/18 12:05 ה באלול התשעח

שאלה

שלום וברכה,

בגמרא בכתובות דף עה\א מובאת משנה שבה כתוב לאחר שני דינים שמובאים בה 'דברי רבי מאיר..'.

בדף עה\ב הגמרא שואלת 'מני'? ומסקנת הסוגיה שם שהדין הראשון (הרישא של המשנה( בשיטת רבי יהושוע, והדין השני (הסיפא של המשנה בשיטת רבן גמליאל).

מדוע הגמרא שואלת מי שנה את המשנה, ועוד מסקנתה היא שרבי יהושוע ורבן גמליאל שנו את חלקיה, בעוד שכתוב במפורש 'דברי רבי מאיר'? -

אשמח לתשובה על כך.

תודה מראש,

אלדד

תשובה

שלום וברכה

רבי יהושע ורבן גמליאל הם תנאים קדומים יותר מאשר רבי מאיר. לא זו בלבד, אלא שסוגיות "לא מפיה אנו חיים" היו יסודיות ביותר בפרק ראשון, ושם הם התבססו על מחלוקת רבי יהושע ורבן גמליאל.

לאמור: המשנה אמנם מצטטת את העמדה הזו בשם רבי מאיר, אולם הגמרא מבקשת לנעוץ את המחלוקת הזו ביסודות הרבה יותר מוקדמים.

כל טוב