גילוח בסכין לעובד במד"א

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 24/03/20 23:09 כח באדר התשפ

שאלה

שואלת בשביל אבא שלי.

אבא שלי עובד במדא ובגלל הקורונה דורשים מהם לגלח את הזקן לגמרי.

האם זה מותר? והאם מותר לו לעשות את זה עם סכין גילוח. אין לנו אפשרות כלכלית לשלם לך מכונת גילוח חדשה?

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

אשרי אביך שעובד במד"א, זו מצווה חשובה.

יש איסור מן התורה לגלח את פאות הראש בתער.

אמנם כל התורה נדחית כשיש מציאות של פיקוח נפש, אך חושבני שניתן למצוא פתרונות רבים אחרים להתגלח מבלי לגלח את הזקן בתער.

גם במד"א הדרישה זה רק שלא יהיה זקן ארוך, אך אם גוזרים אותו במספריים צמוד זה גם מספיק.

בכל אופן, כיוון שהקושי הוא כלכלי כדי להתגלח כראוי - אוכל בשמחה להביא לכם מכונת גילוח.

צרי איתי קשר בבקשה בדוא"ל ואשתדל להעביר לכם בהקדם מכונת גילוח.

hillelmer@gmail.com

בהצלחה

הלל