גיור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/06/19 19:26 כג בסיון התשעט

שאלה

שלום,

יש עניין שמאוד מעסיק אותי לאחרונה, ורציתי לשאול,

נולדתי לאב יהודי ואם שאינה יהודיה, ולכן איני נחשבת הייתי נחשבת ליהודיה, למרות שאציין שאיני רואה את עצמי שייכת למקום אחר מלבד היהדות שאליה אני כל כך מחוברת ומאמינה.. בזמן תקופתי בצבא עברתי את תהליך הגיור, ועברתי בית דין ומקווה וגם שיניתי את השם שלי, אציין שעברתי תהליך מאוד משמעותי מבחינה פנימית וחיצונית , לאחר הגיור שמרתי את כל עול המצוות במשך תקופה מאוד ארוכה, אבל לצערי בתקופה האחרונה התחלתי לאט לאט להפסיק חלק מהמצוות ובניהן שמירת השבת.

אני כן רוצה להקים בית יהודי ושומרת מצוות כהלכה , ומאמינה שאני כן אתחזק עוד יותר,

עכשיו שאלתי היא כזאת ..האם הגיור שלי עדיין תופס למרות שהפסקתי עם שמירת השבת? האם הילדים שלי יחשבו יהודיים?

אני יודעת שיש כאלה שאינם מסתכלים על גיורים אשר אינם שומרים מצוות כאל יהודיים.

אז האם יש ספק ביהדותי ובגיור שעברתי?

אשמח למענה ולעזרה

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מצטער לשמוע על כל יהודי או יהודיה שמתרחק ממקור מחצבתו, מה לי יהודי שנולד יהודי ומה לי יהודי שהתגייר וקיבל עליו עול מצוות, כל התרחקות מהמעיין הזורם זה התרחקות ממקור החיים. על כן כל מי שאוהב כל אחד מישראל צריך להרגיש כאב בכך שיהודי מתרחק.

הכאב על בן או בת שהתגיירו וכעת הפסיקו לקיים מצוות הוא קשה יותר, מכיוון שהמתגיירים למדו וידעו את ד' ושמעו את שמעו, וא"כ לכאורה האמונה הייתה צריכה להיות אצלם חזקה ומבוררת יותר, ולא כל רצון חיצוני יכול לערער את אמונתם.על כן דבריך מצערים ומכאיבים, אמנם את יהודיה ותשארי יהודיה, מכיוון ששמרת את המצוות לאחר הגיור. אבל בעם ישראל היו שתי גיורות א. ערפה ב. רות. אחת עזבה וחזרה בה והשניה המשיכה בדרך עם כל הכאב והיסורים. מערפה אין לנו זכר ואיננו יודעים מה עלה בגורלה, לעומת זאת רות הקימה מלכות בישראל. על כן השתדלי להיות כרות שמקימה משפחה עם בועז, וילדיה הם שולשלת מלוכה בישראל.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ