גיור - לאיזה שבט משתייך הגר לאחר יגורו?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/11/18 07:43 ח בכסלו התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובן זוגי נשואים והוא בתהליך גיור מוכר ע"י המדינה ברוך השם.

אשמח לדעת לאיזה שבט הצטרפו גרי הצדק בעם ישראל בזמן התנ"ך והאם זה אותו דבר גם היום?

תשובה

שלום וברכה

משעה שהחליט בן זוגך להתגייר כהלכה – ברוך הבא.

אין דיון מפורט בשאלה לאיזה שבט הוא שייך, בשל העובדה שהחלוקה לשבטים התמוססה לפני שהתורה שבעל פה נכתבה.

אולם מהמקורות השונים עולה שהוא לא היה שייך לאף שבט. לכן הזהירה התורה פעמים רבות מאוד שאסור לצערו.

התורה מגנה על מי שעלול חס ושלום להיות רדוף בשל העובדה שאין לו משענת שבטית, ומצווה על יחס מיוחד כלפיו.

כל טוב