גיור ונישואים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/19 15:15 יא בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

בן הזוג שלי נולד בברזיל ולאחר ימים ספורים אומץ על ידי הורים יהודיים ישראלים ועלה לארץ. מיד לאחר מכן הוא גויר כחוק ע"י הרבנות וקיבל טופס עם חתימה רשמית. (הוא עבר טבילה, ברית מילה, ועשה בר מצווה)

בתעודת הזהות שלו תחת הכותרת לאום רשום מספר כוכביות ולא 'יהודי', למרות שאכן עבר בוודאות את תהליך הגיור.

האם במקרה שנרצה להתחתן ברבנות יעשו על כך בעיות למרות הצגת הטופס?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

גם בתעודת הזהות שלך, אין רישום 'יהודי' בסעיף 'לאום', יש במקומו כוכביות. כך מקובל בכל תעודות הזהות (מתוך ויקיפדיה): החל מן 25 באפריל בשנת 2002 מונפקות תעודות זהות חדשות ללא סעיף הלאום (במקומו מודפסת שורת כוכביות).

באשר לגיור של ילד גוי: כשהוא מתבגר, בגיל בר מצווה, הוא צריך לגלות דעתו שהוא מעוניין בגיור. עליו לקבל על עצמו עול מצוות ולומר שרוצה להמשיך בכך. כדאי לברר ברבנות כיצד לקיים את הפעולה של קבלת עול מצוות כבוגר.