גיורת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/06/20 21:14 ח בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב. שמי דורייה ואני גיורת. הבאתי ילד "כגויה" למרות שאיני חשתי כך מעולם ומימיי חיי. כשהילד היה בן 3 חודשים החלטתי לעבור תהליך גיור לשם שמיים. כיום לאחר שנה וחצי שכבר סיימתי את התהליך שלי "בית הדין שלי מתעכב" . יש איזה מישהי שטוענת שהיא הזיווג של האבא של הילד שלי מה שמאוד מטריד אותי כי אני לא רוצה להפריע " לזיווג משמיים" לטענתה . תאריכי הלידה שלי ושלו אומרים אחרת. מה גם שהוא לא אוהב אותה, הוא כל הזמן מציין שהוא אוהב אותי ורוצה אותי. השאלה שלי היא אם בכלל לפי ההלכה מותר לי להנישא לו לאחר שהבאנו ילד מחוץ למסגרת הנישואין בהיותי גויה - אך כיום גיורת. או שאסור לי בכלל להתקרב אליו? אני אשמח לתשובה כנה . אני כן שומרת את כל המצוות ולקחתי את התהליך שלי כחזרה בתשובה אמיתית לכל חיי. אשמח שתאיר את עייני. אני ממש אוהבת את הקן המשפחתי שלנו, והוא רוצה לחזור בתשובה אמיתית והוא עושה את כל שנדרשש אך יש עלינו עין של אישה שחושבת שמגיע לה - את הגבר שלי- שהם למעשה בני דודים מצד האמא. אני ממש אובדת עצות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך, תזכי למצוות על הכנסך תחת כנפי השכינה.

לפי דברייך את זכית לחזור בתשובה ואשרייך על כך.

הילד הוא בנך על פי ההלכה ובבוא העת הוא יצטרך גם להתגייר. בינתיים תעניקי לו חינוך יהודי.

הגבר שהיה איתך אינו נחשב, על פי ההלכה לאביו של הילד (כמובן שהילד לא צריך לדעת זאת).

היום אסור לך להיות איתו כלל (גם לא לגור באותה דירה), עד שתתחתנו כדת משה וישראל.

אם הוא אינו כהן - אתם יכולים להתחתן, וכמובן עליו להיות שותף מלא בשמירת המצוות שלך ושל הבית.

אם טרם התגיירת - גם אז אסור לכך להיות ביחד כלל, עד הגיור (או 3 חודשים אחריו).

עליכם להתעלם מ'עין הרע' אלא אם הוא בעבר הבטיח לה נישואין וכד'. במקרה כזה הוא צריך לפייס אותה לפני שתתחתנו

בהצלחה

דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן