גידולי מים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/18 22:36 כט בסיון התשעח

שאלה

בניתי מערכת גדולי צמחים שהצמחים מונחים בחורים שנעשו בצינור עומד. המים מטפטפים בתוך הצינור ומשקים את השורשים. השורשים עומדים באוויר בתוך החורים בצינור ולא בתוך מים. השאלה אם יכול להיות במצב זה כלאיים ?

ראה תמונה לדוגמא להלן

http://www.tomorrowsgarden.net/sites/default/files/images/raintower_cdr2.jpg

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אנו פוסקים שיש כלאים גם בגדולי מים מכיוון שהאיסור הוא היניקה ממקור אחד, אבל אם יש הרחקה ראויה כ-15 ס"מ בין שתיל לשתיל של ירק אחר (שהם כלאים זה בזה) אין בכך איסור כלאים בגלל ההרחקה, זה שהם יונקים מאותם המים לא אוסרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ