גזל

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 22/10/19 16:14 כג בתשרי התשפ

שאלה

בסד

שלום רב

קבלתי מתנה(בהפתעה ללא בקשה מוקדמת ממני!) וידוע לי שלא נרכשה בדרך הישרה.שימוש בגזל.

האם מותר לי להשתמש במתנה או למסור אותה למישהו שלא ידוע לו.

תודה מראש

שבת שלום מועדים לשמחה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אסור לך להשתמש במתנה, או להעבירה למשהו אחר. ואם יש באפשרותך לתקן את האיסור, עלייך להחזיר את הגזלה לבעליה, ותע"ב.

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן