גזל

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 08/10/19 00:01 ט בתשרי התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

הלוואי ותוכל להשיב לשאלתי עוד טרם יום הכיפורים

לצערי הרב, בעבודתי הנוכחית, לפני שנתיים כשהתחלתי חטאתי בגזל והשתמשתי בכספים של המעסיקה... מתביישת אף לומר זאת.

אני יודעת שאם אומר לה זאת עכשיו אני בטח אאבד את עבודתי ומפחדת להיות מובטלת כי לקח לי המון זמן למצוא את זו

כמובן שאיני חוטאת בכך יותר כבר שנה ומתחרטת מאדדדד וב"ה גם חזרתי בתשובה (הייתי אז חילוניה)

כיצד עלי לנהוג?

אני ממש מפחדת לומר לה זאת... היום שמעתי הרצאה ב"ה שלא במקרה על גזל תודה לאל לפני יום כיפור

ה' יעזור לי להשיג את הכסף לפני יום הכיפורים

אבל אני חייבת לעשות משהו בעניין

השאלה כבוד הרב מה אני עושה???

אודה מאד בבקה לעזרתך!

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, אשרייך שאת מודה על עוונותייך.

שנית, את צריכה להחזיר את הגזלה בהקדם. אם אין לך כסף, תנסי לקחת הלוואה, ופשוט תחזרי את הכסף מהיכן שלקחת לאותו מקום.

מעבר לכך, תקבלי על עצמך שלא תשובי לזה החטא לעולם.

אמנם היה עדיף להתנצל ישירות על המעשה, אך אם זה מאוד קשה לך, החלק הבסיסי של התשובה זה להחזיר את הגזילה.

בברכה רבה.