גזל

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/05/19 18:45 כב באייר התשעט

שאלה

שלום,

אני נשואה כשנתיים וחצי,

אמא של בעלי הלוותה ממנו 100 ש"ח ולא החזירה,

מקרה שני, אמא של בעלי ביקשה ממני לעשות לה קניות בשווי כ-100 שח ושאלה את בעלי: להחזיר לך והוא אמר לה תשאלי אותה והיא לא שאלה אותי וויתרה על התשלום...

מבחינתי היא עשתה גזל בשני המקרים, כמובן שלא אלך ואגיד לה אבל זה מציק לי וחוזר על עצמו.

זה כן גורם לי להקפיד וברור לי שזה גזל, השאלה מה אני יכולה לעשות מפה בעניין ההלכה? הרי לא אלך ואגיד לה שזה גזל... היא דתייה לכל דבר ובכלל לא מעלה בדעתה שזה אכן גזל... אשמח לעצה וגם לדעת מה העונש על גזל, תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לדעתי אין מקום לפתוח בחזית מול חמותך כפי שכתבת,

את צריכה לדבר עם בעלך לברר ביחד ולהחליט ביחד איך מתיחסים,

אולי לו יותר קל להעלות את הנושא מולה באופן טבעי ופשוט מבלי ליצור מתח.

בברכה,

דני ארגמן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן