גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/09/18 16:00 ח בתשרי התשעט

שאלה

הבוס קיבל חבילת שוקולדים (קופסא עם שוקולדים בודדים ביחידים).

נותן החבילה אמר לבוס שלי ברבים "קחו תתכבדו".

באותו יום אף אחד לא פתח את החבילה ובסוף היום החבילה נשארה על השולחן, לפני שיצאתי מהעבודה שמתי את החבילה במקרר שלא ימס.

שבוע לאחר מכן פחתי את החבילה וחילקתי למי שרצה מהעובדים (אנחנו מעת בסך הכל 3 עובדים חוץ מהבוס).

כעבור יומים (היום) הבוס בא וראה את החיבלה פתוחה ושאל "מי פתח את זה?" אמרתי שאני, הוא אמר "זה שלי, למה אתה פותח בלי רשות?" ניסיתי להסביר ואמרתי "הבנתי שזה של כולם נותן החבילה ציין תתכבדו והפנה לכולם ואני עוד בסוף היום הכנסתי אותה למקרר".

הוא אמר לי "אתה ראש קטן", ולא התייחס לדברי.

האם אני צריך לקנות חבילה חדשה? האם אני צריך להסביר את עצמי שוב ולבקש סליחה?

תשובה

בס"ד

שלום ברכה

צריך להסביר לו את הדברים לאשורם, וכן לשמוע את דבריו בתשומת לב. בייחוד לפני היום הקדוש כדי שלא יהיה לאף יהודי קפידא על אף יהודי, ונבוא כולם ליום הדין מתוך רווחת הדעת.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ