גזל

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 23/07/18 20:48 יא באב התשעח

שאלה

עלינו על אוטובוס והיה יותר מדי אנשים ולא יוכלנו להגיע לנהג לשלם לו ולא שילמנו האם זה נקרא גזל?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

כעיקרון, על כל נסיעה באוטובוס עירוני צריך לשלם, והמערים על כך נחשב כגזלן.

אולם, כל זמן שלא התכוונתם לסוע ללא תשלום, ויש באפשרותכם לתקן זאת ואכן תעשו זאת בהקדם- אין הדבר נקרא גזל. כיוון שגם מנהלי חברת האוטובוסים מבינים שישנם מצבים כאלו.

יישר כח על הרגישות בדברים שניתן להקל בהם ראש.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן