גזל בנערות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/03/19 22:25 יב באדר ב'

שאלה

שלום הרב,

בחטיבת הביניים (גיל 15 אני חושב) היה מכולת ליד הבית ספר שלמדתי בו ואני ועוד כמה ילדים מהכיתה שלי היינו גונבים מהמכולת כל מיני דברים..

אני לא הייתי כלכך דתי אז, אבל אני התחזקתי ועכשיו אני בישיבת הסדר, ואני רוצה להחזיר את מה שגנבתי אבל יש כמה בעיות..

א. אני בכלל לא יודע כמה לקחתי, אני רק זוכר שזה היה דברים קטנים שמגיעים עד ל20 שקלים בסה"כ, אבל זה היה כמה פעמים שגנבנו ואני לא יודע כמה פעמים גנבנו..

ב. אני צריך לבקש ממנו סליחה בפנים או שמכתב עם הכסף זה גם בסדר?

ג. אני לא יודע אם לפי התורה אני צריך לשלם אפילו יותר או כפול בגלל שזה גזל..

מה לפי דעתך אני צריך לעשות?

(אני חושב שגם בהערכה גסה אני לא אצליח להעריך כמה אני צריך לתת לו כי זה היה מזמן ואני לא זוכר בכלל כמעט מה היה שם..)

סליחה על הטורח ותודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה נוהג נכון. חובה לתקן כל מה שקלקלנו בעבר - אתה מעוניין לקיים מצוות תשובה וכך נכון וראוי.

תעבוד עם עצמך. תתחזק בהחלטה לעשות תשובה עד שתוכל להתגבר על הבושה. אדרבא אתה צריך להרגיש גאווה על הרצון שלך לתקן ועל האומץ שלך לעשות זאת. עליך לגשת אל בעל החנות ולפתוח את הנושא. אני מעריך שהוא יגיע אתך להסכמה על סכום הפיצוי שירצה אותו. הכי חשוב שהוא יסלח לך!

אחרי שתאזור אומץ ותפעל כך, תרגיש הקלה גדולה ותדע שעשית תשובה שלימה על חטאים אלו. זה שכרך האמתי בעולם הזה ובעולם הבא.

חזק ואמץ!