גזל בטיסה(טיפה דחוף)

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/09/20 11:03 כה באלול התשפ

שאלה

שלום לרב הגדול

חברי הזמינו כרטיסי טיסה לאילת. אחד מחברי לא יכול להגיע לטיסה מסיבה שהוא נכנס לבידוד וכרגע כרטיסיו הולכים "לפח"(זה כרטיס ווירטואלי). האם אני יכול לקחת את כרטיסיו מבלי לשלם לו ומבלי ידעותו? כי הרי בכל מקרה כרטיסיו נזרקים והוא לא ישתמש בהם

תשובה

שלום

כיוון שיש אפשרות למכור את הכרטיס, אזי עליך לומר לו שאפשר לעשות כן.

אם הוא עונה שאינו מעוניין למכור, ושמבחינתו הכרטיס הולך לפח, או שזרק בפועל לפח, אזי מותר לך להשתמש בו (בהנחה שהדבר חוקי מבחינת חוקי התעופה).

כל טוב