גזל או הפקר שהבעלים התייאש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/01/20 15:16 טו בטבת התשפ

שאלה

שלום הרב ,חבר בפנימיית הישיבה שלנו שעזב לפני מספר שבועות את הישיבה השאיר אחריו סבון נוזלי לידיים

האם מותר לחברי הדירה להשתמש באותו סבון?

או שמא צריך להודיעו על הדבר הזה ולשאול את אותו חבר אם הוא מרשה בכך?

או שאין צריך בגלל שזה בשבילו ייאוש אולי (גם להגיע עד לפנימיה בשביל להחזיר סבון)?

האם הדבר הזה מותר או שמוטב לשאול אותו בכל אופן? תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

כשאדם מוצא אבידה שיש בה סימן הוא צריך להכריז.

לכן יש ליידע אותו בכך.

ואמנם, במקרה של ייאוש, גם כשידוע מי הבעלים, אין צורך להכריז כי החפץ מופקר.

במקרה שתיארת, לא סביר שהוא התייאש. אם בכלל הוא שם לב.

(מקורות: שו"ע חו"מ סי' רסב סי"ד)

בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן