גבר עגון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/11/18 20:51 ל בחשון התשעט

שאלה

האם ייתכן מצב שבו גבר עגון מאחר והאישה לא מוכנה לתת גט? מהן ההשלכות לגבר במקרה כזה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

העיגון נובע מכך שהיום אשה חייבת להסכים לקבל גט, ואם היא לא מסכימה היא יכולה לעכב את הגירושין.

יש אפשרות לטפל בכך במסגרת בתי הדין או על ידי שכנוע ואילוץ האשה לקבל גט (אם בית דין משתכנע שאמנם יש חובה לגרש), או שבמקרי דחק וקיצון יכולים לפעמים גם להתיר לגבר לשאת אשה שניה (פרוצדורה מורכבת).

בכל אופן הדרך הטובה בכל גירושין היא להגיע להסכם מסודר בין הצדדים, לא להרויח או להפסיד שקל או שניים, אלא לראות כיצד שומרים למרות הגירושין על אווירה טובה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ