בשר חולין בעזרת נשים במקדש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/07/19 12:45 יט בתמוז התשעט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב

אני מבין שכדי לשחוט בשר חולין ושלא צריך להביא את הבהמה לבית המקדש אפשר לשחוט בכל מקום חוץ לבית המקדש (כתוב העזרה).

ועלה לי ספק שאולי רק עזרת ישראל ועד קודש הקודשים. אבל אולי עזרת נשים יהיה מותר למשל או באיזור הלשכות וכדומה ?

דברים פרק יב כא

כִּי-יִרְחַק מִמְּךָ הַמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחַר ה' אֱ-לֹהֶיךָ לָשׂוּם שְׁמוֹ שָׁם וְזָבַחְתָּ מִבְּקָרְךָ וּמִצּאנְךָ אֲשֶׁר נָתַן ה' לְךָ כַּאֲשֶׁר צִוִּיתִךָ וְאָכַלְתָּ בִּשְׁעָרֶיךָ בְּכל אַוַּת נַפְשֶׁךָ

תורה תמימה

כי ירחק וגו' - ברחוק מקום אתה זובח ואוכל ואי אתה זובח ואוכל בקירוב מקום, פרט לחולין שלא ישחטו בעזרה ואם נשחטו אסורין קדושין נ"ז ב':

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה

אני לא יודע בוודאות.

אבל נראה לי להוכיח מדברי ספר הרוקח (מגדולי חכמי אשכנז) על בניית סוכות בעזרת נשים:

ספר הרוקח הלכות סוכות סימן ריט

"בסכות תשבו ולא בסכה שבתוך הבית כמו שכתו' בעזרא ויעשו להם סכות איש על גגו ולא תחת גגו על גגו מי שאין לו חצר ובחצרותיהם מי שיש לו דיורים מרובים. ובחצרות בית האלהים, והלא אין ישיבה בעזרה ושם כתיב וישבו בסכות אלא בעזרת נשים וגם חצרות היו בירושלים שהבאים לבית האלהים אוכלים שם שלמיה'. ".

נראה אפוא שהוא מסתכל על עזרת נשים כמו על שאר ירושלים. ואף שאפשר כמובן לחלק - אין סיבה אמיתית לעשות זאת.

כל טוב