בשר ועוף

חדשות כיפה רבני כושרות 01/08/18 08:10 כ באב התשעח

שאלה

שלום רב. כל חיי אני נוהגת בענייני הכשרות כמנהג בית הוריי, אכלנו כל מה שכשר בהשגחת הרבנות. מאז שנישאתי לפני 30 שנה אני נוהגת כמנהג בעלי, שמירת כשרות רבנות. בעשור האחרון הוריי התחזקו מבחינה דתית ואוכלים בדץ. אני ממשיכה לקנות ולאכול כשרות רבנות. שלשום שמעתי ממישהי שהפכה להיות צמחונית כי יש ספקות בענייני שחיטה והרבה רבנים טוענים לאחרונה כי הבשר בארץ טרף. האם זה נכון? האם אני יכולה להמשיך לסמוך על כשרות הרבנות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

ברוך ה' הבשר בארץ אינו טרף, וכמעט כל הבשר והעוף שכתוב עליהם כשר הם באמת כשרים.

עם זאת, לצערנו ישנן משחטות שלא הרמה ההלכתית עומדת בראש מעייניהם אלא טובתם הכלכלית, ולשם כך השחיטה לא תמיד מתנהלת ברמת 'לכתחילה', לפעמים אף מדובר בהתנהלות פושעת, (אך קשה לומר שבשל כך הבשר טרף). לכן יש לנו רשימת משחטות מומלצות באתר כושרות, בהן ביקרנו ווידאנו שמדובר ברמת כשרות נאותה.

אגב, החלוקה הכוללת בין רבנות לבדצ פשוו אינה נכונה, מי שיסתכל ברשימה שלנו יראה שיש רבנויות שמופיעות שם, ובדצים שלא מופיעים שם.

כל טוב ובהצלחה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן