בשלות לחתונה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 17/02/19 00:41 יב באדר א'

שאלה

שלום

אני בת 19 וכרגע חיילת אני יוצאת עם מישהו לשם חתונה במשך כבר חצי שנה

ברוך השם טוב לנו ביחד ואנחנו בשביל אחד השניה מאז שהכרנו

בגלל שאני עוד מתכננת את העתיד שלי בעניין הכלכלי וכו' הוא מעוניין להתחתן בשנה הקרובה

הוא לא מעוניין לצאת איתי יותר משנה כי לפי דעתו אין טעם למרוח את הקשר כי הוא טוב

אני מפחדת לנקוט בצעד שיפגע בי בעתיד.

לצערי אני בת להורים גרושים וזה קצת משפיע עליי הפחדים שלהם עליי . (מנסיונם האישי)

מה עליי לעשות ?

תשובה

שלום וברכה,

עלייך לבדוק עניינית את טיב הקשר שבניכם, ולא להיות מושפעת מעניינים אחרים כלל.

עלייך לבדוק האם הבחור מתאים לך מבחינת המידות שלו, יראת שמיים שלו, והעיסוקים שלו.

וכן לראות, האם הנך יכולה לבנות איתו את ביתכם המשותף, הן מבחינה רגשית, והן מבחינה שכלית. .

אם את רואה שהדברים הנ"ל מתאימים לך, אין לכם שום סיבה לדחות את החתונה.

מה שהורייך עברו לא צריך שיהיה מה שמנחה אותך, כי חששות האלו תמיד ילוו אותך, ואין זה מחייב כלל שמה שעברו הורייך את ח"ו תעבירי.

מה שהורייך עברו, זה רק יכול ללמדך, שכדי לבנות בית משותף, צריך לעמול הרבה, ולעשות את כל המאמצים שביתכם המשותף יצליח.

על כן, עליכם לעשות את כל השתדלות ליצירת חיים טובים ונורמליים בניכם, ותוסיפו לכך תפילות לסייעתא דשמייא ולהצלחה. ובזה תזכו לחיים משותפים טובים ומבורכים, ובניין עדי עד.

ברכה והצלחה

ובשורות טובות