ברכת שהכל לכל היום בזמן מחנה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 04/08/19 14:46 ג באב התשעט

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

הרב תודה רבה על כל התשובות שאתה ושאר צוות הרבנים נותנים, אתם עוזרים בעת צורך לתשובות!

הרב רציתי לשאול, אני בעזרת ה' יוצא למחנה בו אני בעזרת ה' אבלה כמה ימים ביער וביער אני אצטרך לשתות מים.

אם אני מברך "שהכל" בבוקר על המים, הברכה תופסת על כל היום? ואם כן, אז אם אני אוכל באמצע משהו (נגיד פרי או ארוחה יותר רצינית) האם אני צריך לחזור לברך שהכל על המים?

תודה רבה!

תשובה

לשואל שלום

תודה על המילים והפרגון.

לגבי ברכות הנהנין יש לנו כמה כללים לכתחילה לחלות הברכה לאורך זמן:

א. אין שינוי מקום. באופן בסיסי, בשינוי מקום יש לברך ברכה אחרונה לפני שעוזבים. ואם לא בירך, עדיין צריך לברך שוב ברכה ראשונה.

ב. דעתך על המוצר הבא. ברכה חלה על כמה 'שתיוֹת' או כמה מאכלים, רק הייתה דעתך עליהם בשעת הברכה.

ג. אין גמירות דעת לסיים. ברגע שהחלטת לסיים לשתות - יש לברך ברכה אחרונה. וברכה ראשונה בפעם הבאה.

ברגע של הכללים מתקיימים - אפשר לברך פעם אחת לכל היום.

(מקורות: רמב"ם הל' ברכות פרק ד, ז | שולחן ערוך קעז | שולחן ערוך רו | פסקי תשובות קעח)

מאחל לך הצלחה והתעלות במחנה. שמרו על עצמכם.