ברכת כהנים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 22/10/19 16:23 כג בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה בנושא ברכת הכהנים

אני בזמן האחרון החלטתי להתחזק ויצא לי כבר לשמור את שתי השבתות האחרונות לקרוא תהילים כל יום להניח תפילין ליטול ידיים לברך על האוכל וגם אחרי עשיית צרכים אבל עדיין אני לא כל כך בקיא באיך שמתנהלים בבית כנסת

היום יצא יום כיפור ובשעתיים האחרונות לפני צאתו הלכתי לבית כנסת והתפללתי אך באמצע ראיתי שהתחילה ברכת כהנים מבלי ששמתי לב השאלה שלי היא האם זה חטא שגיליתי על ברכת הכהנים באמצע ולא הצטרפתי.

ואם כן האם יש דרך לכפר על זה כי קראתי שזה בעצם עבירה על 3 מצוות אבל באמת שהדבר לא היה בכוונה פשוט הבית כנסת היה עמוס באנשים. ופתאום שראיתי שהתחילה ברכת הכהנים לא ידעתי מה לעשות והעדפתי פשוט להישאר עם שאר המתפללים ולא לעלות

סליחה על השאלה הארוכה ותודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה,

כהן הנמצא בבית הכנסת, חייב לעלות ולברך את העם בברכה כהנים.

אם אינו רוצה לברך, חייב לצאת מחוץ לבית הכנסת, בזמן שהחזן/גבאי אומר "כהנים".

הנך שוגג במעשיך, והתשובה שלך היא: חרטה על העבר, וקבלה לעתיד לא לעשות כן.

ובנוסף לכך, תלמד היטב את ההלכות של נשיאת כפיים, ותזכור את הזכות הגדולה שזכית לה, להיות מאלו שמברכים את כלל עם ישראל, ומתברכים גם הם מכך.

ברכה והצלחה