ברכת המינים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/11/19 10:04 טו בחשון התשפ

שאלה

אני לא אוהבת ולא מבינה את ברכת המינים.

למה לאחל לאדם רע?

יכול להיות שאותו אדם באמת התכוון לפגוע בי.

אבל אני לא יכולה לברך על הדרך שבורא עולם מסדר את העולם ולהפריע לו...

תשובה

שלום לך,

את צודקת שאינך מבינה את ברכת המינים ולכן אסביר לך.

יש תנועות ואנשים שחושבים שהקב"ה עזב את עם ישראל והחליף אותנו בעם אחר, וכן הוא ביטל את המצוות שהוא ציוה וחזר בו מהתורה שהוא נתן לנו .

האנשים הללו אומרים שהקב"ה חס וחלילה, כאילו שינה את דעתו והפך אותה וביטל את בחירתו בעם ישראל הוא בתורתו.

חמור מכך שהם בגלל זה מתנגדים גם לשיבת עם ישראל לארצו ולגאולת ישראל והעולם. לכן ברכה זו נמצאת בתוך התפילה בשלב של שיבת עם ישראל ובנין ירושלים , כדי שלא יפריעו.

סגנון הברכה הוא בקשה שלא תהיה להם תקוה ולא למלכותם הרשעה. יש שתי דרכים לאבדון שלהם: האחת, העדיפה , היא שהם ישובו מדרכם הרעה וכך לא תהיה תקוה לאידאולוגיה שלהם, היא תאבד.

או שהם פיסית יאבדו.

אין כאן ענין אישי כלפי מי שפגע בך באופן אישי אלא ענין לבקש על סילוק המפריעים להופעת ה' בעולם.

לגבי הערתך על הפרעה לבורא עולם - הרי הוא שם אותנו בעולם הזה לעבדה ולשומרה. מסיבה זו אנו משכללים את העולם בהכנת לחם ויין ובברית המילה, ואין אנו , חלילה, 'מפריעים' לבורא עולם. כמו כן אנו מצוים לסלק מהעולם הזה את הרשעים ובכלל עמלק והעוברים על איסורי שחייבים עליהם מיתות בית דין.

בהצלחה

דוד לוי