ברכת הגומל לאשה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/12/19 17:18 יז בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב

כשחזרתי מהעבודה עם הרכב נכנסתי בטעות לנתיב הנגדי במקום לנתיב שלי בצומת ובנס לא היה שום כלי רכב באותו הנתיב. האם עליי לברך ברכת הגומל..? והאם חובה לעשות זאת במניין ואל כן אפשר לברך במניין של נשים?

תשובה

שלום

לא מברכים הגומל על כך שלא נכנסת לאסון.

אולם אם את ספרדיה, מנהגנו הוא ממילא לברך על כל נסיעה ארוכה הגומל אחת לשבוע בעליה לתורה, ועל כן תוכלי לברך בבית הכנסת, או שמישהו שממילא מברך על עצמו יכוון להוציאך ותעני אמן.

יש לברך דוקא במניין גברים, ואף שיש מי שכתב אחרת, אין להקל למעשה.

כל טוב