ברכת אלהי נשמה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/18 18:21 ד בכסלו התשעט

שאלה

בהמשך לשאלתי הקודמת בנושא הנ"ל, כבודו ענה שאפשר להוציא את חבירו בברכת השבח וההודאה. עיין שו"ת יביע אומר חלק ט - או"ח, סימן ג' אות ב', שרק אם לא יצא בעצמו יכול להוציא את חבירו ואם יצא איננו יכול להוציא את חבירו.

א"כ מה יהיה הדין בברכת אלהי נשמה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

וודאי, מדובר במי שלא יצא - רק הוא יכול להוציא את חברו.

כך גם ב-'אלוקי נשמה', מי שישן ימתין עם הברכה, ויאמר אותה בבית הכנסת כדי להוציא את מי שלא ישן בלילה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן