איך לזכור לברך לפני אכילה ושתיה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/05/20 22:08 כו באייר התשפ

שאלה

שלום!

מה שלומך?

ברוך ה לפני בערך שנה וחצי התחלתי תהליך התחזקות ויש לי בעיה שאני שוכח לברך לפני אכילה או שתייה אשמח לטיפ בנושא זה.

תודה רבה!!

תשובה

שלום שחר.

איזה כיף לשמוע על ההתקדמות שלך בקודש. שתזכה להמשיך ולהעפיל ההרה בבניין עבודת ה'.

כדי להתחזק בנושא הברכות אנסה לתת לך ארבע עצות:

1) הבנת משמעות הברכה- כאשר אנחנו מבינים את תוכן הברכה קל לנו יותר להתחבר למשמעותה. מעבר לזה הבנת המשמעות גורמת לנו, מתוך הרצון שלנו להתקרב לה', לחפש את המקום שלה בחיינו ודרכו להתחבר עוד יותר. למשל, ברכת "בורא נפשות רבות וחסרונן", כאשר אבין שאני מברך גם על החסרונות שהקב"ה הביא לי, זה ישנה בי את ההסתכלות גם בשאר חלקי חיי.

2) הבנת משמעות הברכות בכלל- ישנן סיבות רבות מדוע אנחנו מברכים. לכל סיבה עומק משלה והתבוננות טיפה אחרת על הדרך הנכונה לברך. למשל ישנה דעה שהברכות הם הודאה לה' על כל חסדיו... אבל ישנה גם דעה שברכות הם כלי שלנו להתחבר אל הקב"ה ע"י קידוש החומר. וכן ישנן דעות רבות ומגוונות. מצא את הדעה שהכי נוגעת בך ואמץ אותה.

3) קביעות והתמדה- ההרגל עוזר לנו הרבה פעמים לשרש בתוכנו דברים. בהתחלה זה קצת מאולץ אבל אחרי מעט זמן זה כבר נהיה טבע. אתה יכול למשך תקופה מסויימת להחליט שאת כל הברכות שלך אתה הכי מתכוון בעולם. ולא תאמין אחרי תקופה לא ארוכה תצליח לעשות את זה כבר באופן טבעי...

4)התייעצות עם רב- לכל אחד בעולם היהדות צריך שיהיה לו רב, כאמור "עשה לך רב...". הרב הוא המדריך הרוחני שלנו פה בעולם והוא עוזר לנו למצוא מה הכי מתאים לנו. כל אחד יכול להתחבר לברכות בדרך שונה. הרב יכול לעזור לך לברר את השיטות השונות ולהמליץ לך איך למצוא את הדרך שהכי תטיב לך...

שיהיה בהצלחה ענקית.

איתן