ברכות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/05/20 20:17 יא באייר התשפ

שאלה

האם לפני ואחרי כל שתייה של מים צריך לברך? (במשך היום אני שותה לעיתים קרובות ולפעמים בכמות קטנה..)

תשובה

שלום וברכה,

בעיקרון לפני כל שתיית מים, ולא משנה מהי הכמות, צריך לברך את ברכת "שהכל נהיה בדברו".

אך אם את שותה כאשר אינך צמאה כלל, אלא רק לצורך אחר לדוגמא: את שותה מים מסיבה בריאותית,

או על מנת לבלוע כדור, או כדי להעביר טעם רע בפה וכדו', לא צריך לברך כלל.

אבל כל זה מדובר כאשר את שותה מים, אך אם את שותה מיץ, או כל דבר מתוק, גם אם אינך צמאה את חייבת לברך משום שהחיך נהנה מהשתייה.

ברכה והצלחה