ברכות אחרונות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/04/21 09:46 יז באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

ב"ה אני אומרת באופן קבוע ברכת המזון (בפעמים שבהן אני זוכרת ) אבל את כל שאר הברכות האחרונות אני לא אומרת, אני לא בקיאה בכל הפרטים לגביהן, מתי אומרים אותן וכו..

למשל ברכת בורא נפשות הבנתי שצריך לומר אלרי דברים שברכתם שהכל, אבל לא הבנתי כל כך, אם אני שותה למשל כוס מים אני צריכה לברך ישר אחרי כל פעם מחדש שאני שותה? כשאני בטיול? וכו ובקיצור את כל הכללים לגבי הברכות האחרונות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עם ישראל הוא עם חכם. כדי לקיים מצוות צריך ללמוד (גם כדי להשתמש במחשב או כדי לנהוג במכונית צריך ללמוד). אנחנו משקיעים במה שחשוב לנו.

כדי להכיר את הלכות הברכות, צריך ללמוד.

אני בטוח שאת שואלת את השאלה כי את מעוניינת ללמוד ולדעת.

להלן קישור להלכות אותן צריך ללמוד כדי לקיים את המצווה של ברכה אחרונה.

https://ph.yhb.org.il/category/%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA/10-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%94-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94/