ברכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/05/20 20:04 כג באייר התשפ

שאלה

בס''ד

שלום רב וסליחה שמ תת קשת... לגבי השאלה דל הלחם בסיר אדים, בעצם האדים כן נוגעים הבצק, זה סיר שעם חורים שנותנים לאדים להיכנס בפנים אז מתבשל ישיר מאדים לא מי החום שלהם... אז בגלל זה ההתקשות, כי הוסבר לי שאם האדים לא נוגים זה ברכה דל לחם לכל דבר כי אז זה כמו אפיה... אבל פה האדים כן נוגעים הבצק. שוב סליחה על האפרעה ותודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כפי שאמרתי לא ראיתי צורת אפיה זו. לכן אכתוב באופן כללי. אם הלחם הוא קשה מסביב, כצורת הלחם שהחום מקשה את המעטפת, א"כ זו אפיה. אם אין קושי במעטפת של הלחם, זה לא מוגדר כאפיה ולכן אין לברך עליו המוציא (זה דין פת הנאפת בחמה סי' קסח בעי' טז). כמו כן צריך שהפת המדוברת תהיה מסודרת כפת ולא סתם חתיכות בצק אלא צורת פת נאה אז אם היא נאפית בצורה שהיא קשה מסביב יש לברך המוציא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן