ברכה על משקה חם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/02/20 08:50 יח בשבט התשפ

שאלה

ברכתי על משקה חם במטרה לשתות ולא הצלחתי מפאת החום הגבוה של המשקה

האם יש דרך להינצל מברכה לבטלה?

תשובה

שלום

בדרך כלל גם כשהמשקה חם מאוד, מצליחים ללגום לפחות לגימה מזערית, ואז הברכה היא לא לבטלה.

אם גם זה בלתי אפשרי, ולא התכוונת במפורש בברכה רק על המשקה, אפשר לקחת מהר משהו אחר שברכתו שהכל, למשל מים.

במקרה וגם זה לא אפשרי, אז אין ברירה אלא לומר 'ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד', וזה מועיל במשהו, אם כי אכן הברכה הייתה לבטלה. אבל מכיון שהאדם לא ידע מראש שלא יוכל לשתות, זו כמובן לא עבירה במזיד, ואולי אפילו נחשבת לאונס.

כל טוב