ברכה לפני תרומה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/11/19 07:43 ג בחשון התשפ

שאלה

ב"ה

שלום וברכה הרב

האם ישנה ברכה שמברכים לפני מתן תרומה (שאינה ברכת מעשר, הקשורה במתן מעשר מן הארץ)? למשל בעת שתורמים לעמותות, ארגוני צדקה וכ"ו.

בכבוד רב ובברכת שלום

תשובה

שלום וברכה

על הרבה מאוד מצוות שבין אדם לחבירו אין ברכה.

יש לכך סיבות שונות.

למן הסיבות הטכניות (הרשב"א כתב שכיוון שהדבר תלוי גם במקבל אין מברכים (אלא שסברא זו לכאורה לא קשורה לארגונים)), ועד לתפישה הרוחנית העמוקה שבמצוות הנתינה לאחרים חייבים לא רק יהודים, וממילא הברכה "אשר קדשנו במצוותיו" אינה מדויקת.

לכל ההסברים יש יוצאים מן הכלל, אבל ביסודו של דבר- לא מברכים על נתינת צדקה.

יישר כוח