ברכה אחרונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/09/19 00:48 טו באלול התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני וחברות שלי נשמח אם תוכל להבהיר כמה דברים בנוגע לברכה אחרונה. קראתי כי צריך לברך ברכה אחרונה רק אם אוכלים כזית בתוך 4 דקות. כשאמרתי את זה לחברות שלי הן אמרו שזה נשמע מוזר ולא הגיוני שצריך ,למשל, לסיים חצי כריך או 3 קרקרים גדולים תוך 4 דקות.....הן אמרו שאולי הכוונה הייתה שאם מפסיקים בזמן האכילה ליותר מ-4 דקות אין צורך לברך ברכה אחרונה, אבל זה לא הסתדר לי עם מה שקראתי. לכן רציתי לשאול מהי ההלכה בנושא כי זה באמת נשמע לא כל כך הגיוני וקשה. בנוסף, קראתי שאם שותים מבקבוק כל פעם קצת במשך היום עם הפסק לא כל כך גדול באמצע צריך לברך ברכה אחרונה בסוף השתייה כולה. גם זה לא הסתדר לי עם ההלכה שצריך לברך ברכה אחרונה רק על שתייה ששותים ברצף או מקסימום בתוך כמה לגימות ללא הפסק, לכן אשמח אם תוכל להסביר לי באופן ברור לגבי 2 העניינים הנ"ל.

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

להלכה צריך לגמור את הכזית בכדי אכילת פרס (4 דקות), וכן לעניין שתיה.

אינני יודע מה ראית בספר לעניין שתיה, אבל יתכן שכוונתו אם שתה כמות של רביעית ואח"כ ממשיך כל מספר דקות, אין בכך הפסק ולכן יכול לברך בסוף השתיה האחרונה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן