ברית בניתוח

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/06/18 19:08 ה בתמוז התשעח

שאלה

שלום רב,

השאלה נוגעת לבני , תינוק פג שנולד בשבוע 24 במשקל 630 גרם.

כיום בן שנה וארבעה חודשים וטרם בוצעה ברית היות וקיים בקע מפשעתי גדול שלא אפשר קיומה של ברית

בחודש הבא בע״ה מתעתד לעבור את ניתוח הבקע ובמעמד הניתוח את חיתוך העורלה.

תיקון הבקע לא בוצע עד היום היות והילד סובל ממחלה ריאתית קשה שלא אפשרה קיומו של הניתוח עד היום .( היה מחובר לחמצן המון זמן)

אציין שהמנתח (מנהל המחלקה) אינו מוהל , והוא זה שחייב לנתח את הילד,היות ומצבו הבריאותי מורכב .

האם יש איזושהי ברכה או משהו שצריך לעשות אחרי כדי שהברית תחשב כשרה?

תשובה

שלום

יש כמה דינים חשובים להקפיד עליהם בנוסף לברכה. לפיכך על הרופא לצרף מוהל לתהליך אם אינו מוהל בעצמו. ולכל הפחות שיתייעץ עם מוהל שיסביר לו כראוי הכל. נסו לשוחח עם המוהל החשוב רבי אליעזר שוחט. אני ממליץ עליו.

בהצלחה