בריכה ביתית

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 02/06/20 19:20 י בסיון התשפ

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב, אני יודעת שיש איסור על רחצה בבריכה בשבת. יש לנו בריכה בבית כך שאני לא צריכה לשלם בשבת או לראות דברים שמחללים את קדושת השבת (קראתי על זה שהן חלק מהסיבות) ובכל זאת יש איסור להיכנס לבריכה בשבת, מה הסיבה לכך?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

מעיקר הדין, יש המתירים להיכנס לבריכה ביתית בשבת לטבול בה, אך בכל אופן אסור לשחות בה.

וכמובן שגם לשיטתם, צריך להיזהר מסחיטת המגבת/ בגד- ים, תלישת שערות וכדו' .

בכל אופן לענ"ד, וכן ראיתי שפסק בספר "ילקוט יוסף" ועוד פוסקים, שראוי להימנע מכך

א. כדי להימנע מלהגיע לזלזל בכבוד השבת, ובמיוחד שכאשר הופך את זה למנהג קבוע, אין זה כבוד השבת.

ב. מחשש שמא יעבור על האיסורים הנ"ל, בזמן שיכנס למים וביציאתו.

ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן