בריכה ביתית בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/05/20 22:21 כז באייר התשפ

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב, אני יודעת שיש איסור על רחצה בבריכה בשבת. יש לנו בריכה בבית כך שאני לא צריכה לשלם בשבת או לראות דברים שמחללים את קדושת השבת (קראתי על זה שהן חלק מהסיבות) ובכל זאת יש איסור להיכנס לבריכה בשבת, מה הסיבה לכך?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

מעיקר הדין הב"י כתב שהדבר מותר, בבריכה שיש לה שפה סביב.

למעשה נהגו להמנע, מכמה טעמים, שמא יסחוט ועוד. ואין לשנות.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן