ברח למישהו תוכי בגללי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/11/18 11:22 א בכסלו התשעט

שאלה

היה אצלי כלוב של תוכים עם תוכי אחד בבית שהוא לא מנסה לברוח בדרך כלל גם אם נפתח את החלון אז באותו יום הבאנו עוד תוכי אבל הוא לא רגיל אז הוא יכול להיות שיברח אז הבעלים שלו החליט שלא בא לו לגזור לו את הכנפיים שלא יברח וגם להשאיר את הכלוב פתוח במטרה שכולם יזכרו לא לפתוח את החלון אז אני מתוך הרגל פתחתי פעם אחד כי רציתי לאוורור את הבית ופתאום התוכי החדש ברח מהחלון ואז הבעלים שלו מחליט שאני חייב לו 200 שקל למרות שהוא בכלל לא נזהר וכבר לקחו לי 30 שקל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בשאלות כאלו אין לפסוק בלי לשמוע את שני הצדדים. אבל לפי דבריך, שאינני דן האם הם נכונים או לא, אינך חייב כלל, שאין כאן אלא גרמא בנזיקין ואתה אפילו לא ידעת על המצאות התוכי השני, על כן אין עליך כל חיוב לשלם, אמנם לפעמים עושים פשרות כדי שלא יהיו טענות ומריבות, אבל זה שייך לבתי הדין.

חודש טוב ושבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ