בראשית פרק ג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/11/19 21:29 יט בחשון התשפ

שאלה

בבראשית פרק ג נאמר:

"האדם נהיָה כמו אחד מאתנו"

למה השם אמר מאתנו?זה לא היה אמור להיות בלשון יחיד?למה זה בלשון רבים?תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הציטוט שלך משובש, כתוב: 'כאחד ממנו' - מכל מקום השאלה קיימת.

מציע לך פירוש של פרופ' יוסף עופר:

הדרך הפשוטה היא זו שהלך בה רבי פפייס , כנאמר במדרש : דרש ר' פפייס הן האדם היה כאחד ממנו , כאחד ממלאכי השרת ( בראשית רבה בראשית פרשה כא ה (מהד' תיאודור-אלבק עמ' 200) לפי הפירוש הזה נחלק המשפט אחרי המילה ממנו . במילה ממנו , שמשמעה 'מאתנו' (כינוי לגוף ראשון ברבים) כולל הקב"ה את עצמו עם המלאכים , וקובע כי האדם דומה בתכונתו לכל אחד מבני הקבוצה הזאת , והריהו כאחד ממלאכי השרת .

https://kotar.cet.ac.il/KotarApp/Index/Chapter.aspx?nBookID=99707417&nTocEntryID=99711679

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן