בקשת סליחה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 07/10/19 15:51 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שתי שאלות

1) לפני כמה ימים לכבוד ראש השנה ביקשתי סליחה מאנשים שחשבתי שפגעתי בהם

אחד האנשים ששלחתי לו הודעה רצה לשבת ליידי באוטובוס ואמרתי לו שיחפש מקום אחר כי אני רוצה לישון הוא ישב ליד חבר אחר שלו אבל נראה לי ליכול להיות שהוא נפגע קצת האם עלי לבקש סליחה למרות שכבר שלחתי לו הודעת סליחה לפני כמה ימים הפחד הגדול שלי שאותו אדם יצחק על זה שאני מבקש ממנו שוב סליחה עם חברים שלו וידבר לשון הרע עליי הוא אפילו יגרום לי להתבייש ליד חברים שלי בגלל זה האם כדיי לי בכל זאת לשלוח סליחה?

תשובה

שלום וברכה,

כדאי לבקש סליחה.

בכל אופן, אין לך להתבייש בזה שאתה מבקש שוב פעם סליחה.

אלה להפך, לשמוח ולהתגאות בכך שחשוב לך להגיע ליום הכיפורים, אפי' ללא ספק עבירה.

ברכה והצלחה