בעניין ארבע הקושיות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 04/04/18 22:41 יט בניסן התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

בהגדה של פסח התשובה לקושיה האחרונה הינה "שֶׁבְּכָל הַלֵּילוֹת אָנוּ אוֹכְלִין בֵּין יוֹשְׁבִין וּבֵין מְסֻבִּין, הַלַּיְלָה הַזֶּה כֻּלָּנוּ מְסֻבִּין."

שאלתי היא, מה נשתנה? מה ההבדל בין יושבין ומסובין, לבין מוסובין כשלעצמו?

חג שמח,

תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום רב

יושבים זה ישיבה רגילה על כסא כמו שאנו רגילים היום.

מסובים זה יחצי שכיבה חצי ישיבה. בעבר היו העשירים יושבים על מין מיטות כשהם חצי שוכבים ונשענים על כר או על ידם.

ההבדל ביניהם דומה להבדל בין ישיבה על כסא מול כורסא שעליה אנחנו נשענים ולמעשה חצי שוכבים.

ביום רגיל אנו יכולים לאכול כרצוננו, הין יושבים ובין מסובים. בליל הסדר, את האכילה המרכזית (מצות, יין, קרבן הפסח כשהיה) אנו צריכים לאכול כמו עשירים בני חורין כלומר מסובין.

בברכה

אפי קיציס